top of page
DSC00395_edited.jpg
Maya aubergine sjaal.jpg
sylvia.jpg
Maya stapel sjaals.jpg
BULB SJAAL, 1997 - 2018

In deze zachte en warme sjaals, gemaakt van gerecycled materiaal, PET-fleece, zijn handmatig - permanent - bubbels aangebracht. Op 100% milieuvriendelijke wijze.

De bubbels blijven in de stof aanwezig, ook als je de sjaal heet zou wassen. Maar door de sjaal koud te wassen met een vloeibaar wasmiddel voorkom je zoveel mogelijk dat er microplastic in het milieu terecht komt. Of gebruik een speciale waszak voor microvezels. 
 

Gerecycled materiaal 
PET-fleece is geproduceerd uit gerecyclede petflessen (de frisdrankfles) Voor 1 sjaal zijn ca. 20 PET-flessen gerecycled.

''De Plastic Soup Foundation, leveranciers en ook kledingmerken hebben de krachten gebundeld om recycled polyester verder te innoveren. Ze nemen het initiatief voor onderzoek naar bijvoorbeeld garens die minder vezels afgeven en wasmachine filters die zorgen voor schoner afvalwater. Recycled PET is dus nog niet volledig duurzaam, er wordt geïnvesteerd in innovatie.

Door te kiezen voor recycled polyester help je bedrijven in het zadel die deze stof verder kunnen analyseren en ontwikkelen. Jij kunt een hele mooie bijdrage leveren door de vraag te veranderen, zodat je innovatie en ontwikkeling support''

Bron: https://signal-sustainable.nl/kleding-van-recycled-pet-plastic/

bottom of page